Ministerul Agriculturii a fost autorizat de Guvern sa contracteze si in acest an de la Trezorerie un imprumut de 3,75 miliarde lei, peste nivelul imprumuturilor contractate de minister in ultimii ani, bani care vor fi folositi pentru achitarea catre agricultori a platilor directe pe suprafata.

Contractarea imprumutului a fost autorizata prin hotarare adoptata miercuri de Guvern, informeaza Mediafax.

Conform actului normativ, fondurile vor fi utilizate pentru asigurarea urgenta a resurselor financiare
necesare efectuarii platilor catre agricultorii care beneficiaza de schemele de plati directe pe suprafata si a masurilor de piata in agricultura.

"Prin aceasta masura se asigura fondurile necesare prefinantarii cheltuielilor generate de platile directe pentru anul agricol 2011 producatorilor din sectorul vegetal", arata Executivul.

Sumele alocate temporar vor fi rambursate din sumele restituite cu aceasta destinatie de catre Uniunea Europeana, pana la sfarsitul anului 2012.

Pana la sfarsitul lunii martie, Comisia Europeana va deconta suma alocata echivalenta a 1,009 miliarde euro, aferenta platii directe pe suprafata

In ultimii ani, imprumutul contractat de Ministerul Agriculturii de la Trezorerie pentru astfel de plati a crescut din punct de vedere valoric, de la 1,4 miliarde lei in 2010 la 3 miliarde lei in 2011 si la 3,7 miliarde lei in 2012.

Sursa foto : freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Un angajat al Ministerului Agriculturii, diagnosticat pozitiv pentru Covid-19
Setari Cookie-uri