Executivul a decis recent ca autoritatile de management sa fie obligate sa verifice cererile de rambursare de fonduri comunitare intr-un termen limita de 45 zile, inainte ca solicitarile sa fie transmise Comisiei Europene, potrivit Mediafax.

Decizia ca acest termen sa fie valabil si in cazul fondurilor europene pentru agricultura a fost luata in urma discutiei de joi dintre premierul Emil Boc, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, si ministrul Afacerilor europene, Leonard Orban, in cadrul comitetului interministerial pe tema fondurilor europene destinate agriculturii.

"In cadrul comitetului interministerial s-a decis aplicarea si pentru fondurile europene din sectorul agriculturii a masurii de procesare a cererilor de rambursare ale beneficiarilor in termen de maximum 45 zile de la data prezentarii cererilor. Aceasta masura este deja in vigoare pentru fondurile structurale si de coeziune si va intra in vigoare dupa emiterea unui ordin al ministrului Agriculturii, in cursul saptamanii viitoare", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Citeste si:

Sursa citata mai arata ca au fost analizate masurile pentru atingerea tintei de absorbtie de 2,5 miliarde euro pentru acest an, pentru toate cele trei componente care vizeaza agricultura, respectiv Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala, Fondul European de Garantare Agricola si Fondul European pentru Pescuit.

Pentru acest an, Guvernul si-a propus sa atraga aproximativ 6 miliarde euro fonduri europene, reprezentand o rata de absorbtie de 20%.