Cererile de rambursare a fondurilor comunitare vor fi procesate in maximum 45 zile si in cazul banilor alocati de UE pentru sectorul agriculturii, dupa sistemul aplicat pentru fondurile structurale si de coeziune, informeaza Guvernul.
Executivul a decis recent ca autoritatile de management sa fie obligate sa verifice cererile de rambursare de fonduri comunitare intr-un termen limita de 45 zile, inainte ca solicitarile sa fie transmise Comisiei Europene, potrivit Mediafax.

Decizia ca acest termen sa fie valabil si in cazul fondurilor europene pentru agricultura a fost luata in urma discutiei de joi dintre premierul Emil Boc, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, si ministrul Afacerilor europene, Leonard Orban, in cadrul comitetului interministerial pe tema fondurilor europene destinate agriculturii.

"In cadrul comitetului interministerial s-a decis aplicarea si pentru fondurile europene din sectorul agriculturii a masurii de procesare a cererilor de rambursare ale beneficiarilor in termen de maximum 45 zile de la data prezentarii cererilor. Aceasta masura este deja in vigoare pentru fondurile structurale si de coeziune si va intra in vigoare dupa emiterea unui ordin al ministrului Agriculturii, in cursul saptamanii viitoare", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Sursa citata mai arata ca au fost analizate masurile pentru atingerea tintei de absorbtie de 2,5 miliarde euro pentru acest an, pentru toate cele trei componente care vizeaza agricultura, respectiv Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala, Fondul European de Garantare Agricola si Fondul European pentru Pescuit.

Pentru acest an, Guvernul si-a propus sa atraga aproximativ 6 miliarde euro fonduri europene, reprezentand o rata de absorbtie de 20%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri