Consiliul National Tripartit, la care participa premierul Emil Boc, se reuneste in contextul in care in ultimele patru zile au avut loc manifestatii in Bucuresti si in numeroase alte orase din tara, potrivit Mediafax.

Confederatiile sindicale reprezentative au anuntat insa ca nu participa la reuniunea de marti a Consiliului National Tripartit de Dialog Social, nefiind dispuse sa reia dialogul in conditiile in care nu exista o ordine de zi, iar problemele ridicate de sindicalisti referitoare la dialogul social nu sunt rezolvate.

Majoritatea patronatelor au anuntat la randul lor ca se raliaza pozitiei sindicatelor si nu participa la lucrarile Consiliului.

Citeste si:

Uniunea Generala a Industriasilor din Romania UGIR-1903 a anuntat ca se raliaza pozitiei sindicatelor si nu va participa la lucrarile Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, precizand ca decizia este luata "pe termen nelimitat".

"Referitor la convocarea Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social din data de astazi 17.01.2012, UGIR-1903 se raliaza pozitiei partenerilor de dialog social semnatari ai Acordului National, Colegiul Director al Confederatiei luand decizia ca UGIR-1903 sa nu participe la lucrarile Consiliului National Tripartit, pe termen nelimitat, pana la data rezolvarii solicitarilor mentionate in Acord si care au fost comunicate oficial Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale", se arata intr-un comunicat al organizatiei.

Aceeasi pozitie cu UGIR-1903 au adoptat si alte trei confederatii patronale - Conpirom, Patronatul Roman si Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR).