Dosarul Romgaz: Directorul general a fost suspendat din functie, la cerere

Directorul general al producatorului de gaze Romgaz Medias, Marcel Piteiu, a cerut ministrului Economiei, Ion Ariton, sa ii aprobe cererea de suspendare din functie pe perioada cercetarilor efectuate de DIICOT in dosarul in care este acuzat de subminarea economiei nationale si complot, informeaza Mediafax.

"Ministrul Economiei, Ion Ariton, a aprobat, azi (miercuri - n.r.), cererea domnului Marcel Piteiu de suspendare din functiile de director general si administrator al Romgaz Medias pe perioada cercetarilor efectuate de DIICOT. In perioada urmatoare, gestionarea activitatii curente va fi asigurata de un director general interimar", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Actionarul majoritar al producatorului de gaze Romgaz Medias.

Piteiu face parte dintr-un grup de 40 de persoane pentru care procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au inceput urmarirea penala pentru complot si subminarea economiei nationale.

Pe langa Piteiu, mai sunt cercetati omul de afaceri Ioan Niculae, patronul grupului InterAgro, fosti secretari de stat in Ministerul Economiei, si un vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei.

Activitatea persoanelor cercetate in acest dosar a fost monitorizata de ofiterii Serviciului Roman de Informatii (SRI), care au sesizat DIICOT cu privire la faptul ca la nivelul Romgaz Medias, Ministerului Economiei si a grupului InterAgro Bucuresti, s-a constituit, incepand cu anul 2005, o grupare infractionala care "actioneaza in mod concertat in vederea pagubirii financiare a societatii nationale, punand astfel in pericol sistemul energetic national pe segmentul gazelor naturale".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri