Teodor Baconschi se afla la Bruxelles unde participa la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Teodor Baconschi a declaratpentru Mediafax. ca a primit un SMS de la premierul Emil Boc, din care intelegea ca nu i se reproseaza nimic pe linie guvernamentala si ca a fost vorba despre o decizie politica.

"Eu sunt la Bruxelles, la CAE, am primit prin SMS de la premier... Nu mi s-a reprosat nimic pe linie guvernamentala, ci am inteles ca a fost vorba despre o decizie politica", a declarat Baconschi.

"Din ceea ce stiu, in BPN azi nu s-a formalizat, nu s-a oficializat prin vot o astfel de decizie", a adaugat Baconschi.

Citeste si:

Teodor Baconschi a spus insa ca respecta decizia premierului ,dar si ca se simte "privilegiat" ca a reusit sa serveasca interesele Romaniei in aceasta perioada.

Demiterea lui Baconschi a survenit dupa ce acesta a declarat in urma cu o saptamana ca, in acest an, alegerea o va face "Romania care munceste", nu "mahalaua violenta si inepta".

Teodor Baconschi a subliniat ca un lucru devine clar pentru "toti romanii de bine", respectiv ca a inceput "inclestarea pe viata si pe moarte intre fortele trecutului si proiectul unei noi Romanii", el sustinand ca alegerea o va face "Romania care munceste", nu "mahalaua violenta si inepta incolonata".