Astfel, alocarea de 50 de milioane de euro pentru sesiune a fost depasita de aproape trei ori, iar acordarea finantarii va fi decisa de punctajele obtinute de fiecare proiect in parte.

Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activitati diverse, dintre care cele mai accesate au fost cele pentru legumicultura si ferme vegetale, dar si pentru cresterea animalelor.

"Acesta este prima sesiune de proiecte in care se constata o crestere insemnata a interesului
pentru zootehnie, lucru datorat in primul rand noului sistem de calcul al dimensiunii economice a exploatatiei agricole care valorizeaza superior sectorul de crestere a animalelor. Ca element de noutate, tinerii care au depus proiecte in aceasta sesiune beneficiaza de o prima de instalare care poate ajunge la 40.000 de euro, fata de 25.000 de euro in anii precedenti", a declarat intr-un comunicat Mihai Gavril Vadan, directorul general al APDRP.

Urmatoarea sesiune pentru depunerea proiectelor de finantare nerambursabila aferenta masurii 112-"Instalarea tinerilor fermieri" va avea loc in perioada 1-29 iunie 2012, fiind disponibili atunci peste 120 de milioane de euro.