Ministerul Economiei nu a luat in considerare punctul de vedere al BNS legat de proiectul legii energiei electrice, proiectul privind privatizarea Electrica Furnizare si a Societatilor de Servicii Energetice si proiectul care reglementeaza vanzarea unor pachete minoritare de actiuni, informeaza Mediafax.
La Comisia de Dialog Social de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri intrunita marti, partea guvernamentala a refuzat sa prezinte si sa puna in dezbatere punctul de vedere transmis de Blocul National Sindical (BNS) pe marginea proiectului legii energiei electrice, a proiectului de lege care vizeaza privatizarea SC Electrica Furnizare SA si a Societatilor de Servicii Energetice si a proiectului care reglementeaza vanzarea unor pachete minoritare de actiuni, ignorand pur si simplu materialul transmis de confederatie, se arata intr-un comunicat remis miercuri de BNS.

"Subiectele luate in discutie in cadrul acelei comisii au un impact major asupra populatiei cu statut de consumator, dar si asupra economiei per ansamblu si nu este normal ca reprezentantii autoritatilor sa ascunda un punct de vedere oficial transmis de o confederatie sindicala care reprezinta interesele unui grup mare de consumatori", potrivit sursei citate.

BNS a cerut in adresa transmisa Comisiei de Dialog Social a Ministerului Economiei sa fie retrase de pe ordinea de zi proiectele mentionate, avand in vedere faptul ca nu au fost dezbatute cu partea sindicala si avand in vedere ca nu sunt insotite de studii de impact asupra consumatorilor sau asupra sigurantei retelelor.

Sindicalistii subliniaza ca in discutiile purtate in cadrul Comisiei nu s-a amintit "nici macar in treacat" de acest punct de vedere exprimat de BNS. "Consideram ca atitudinea parti guvernamentale fata de partenerii sociali s-a inscris in linia de aroganta specifica Guvernului Boc insa in acest caz aroganta va avea efecte distrugatoare asupra populatiei si economiei", spun sindicalistii.

BNS atrage atentia opiniei publice asupra faptului ca se repeta istoria cu proiectul legii sanatatii, de aceasta data in domeniul energetic, iar consecintele deciziilor abuzive ale partii guvernamentale vor fi resimtite de toti romanii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri