Astfel, in statisticile oficiale, aproape 2,7 milioane de englezi sunt someri, scrie publicatia Daily Mail.

In schimb, firmele din Marea Britanie ofera 2.434 de locuri de munca romanilor, in pozitii precum asistente medicale, ingineri sau bucatari.

Posturile sunt disponibile pe site-ul TjobsRecruit, care a si scris un mesaj vesel pentru solicitantii locurilor de munca – „Un An Nou, Un Nou Loc de Munca, O Noua Viata”, potrivit Daily Mail.

La inceputul lunii ianuarie, somajul din Marea Britanie a ajuns la un nivel de 8,4%, cel mai mare din 1994 incoace. Datele oficiale arata ca din 10 locuri de munca create in regat in 2010, noua au fost ocupate de lucratori straini.

Locurile de munca vacante din Marea Britanie includ 28 de posturi ca sofer de taxi, asistente medicale la domiciliu, pentru 12 lire sterline pe ora, pozitii in domeniul vanzarilor, pentru care se ofera un salariu minim de 750 lire sterline pe luna, doctori debutanti si ingineri aeronautici.

Totodata, sunt disponibile 80 de locuri de munca in turism, la hoteluri de trei sau patru stele in zone precum Oxfordshire, Warwickshire, Sussex si Surrey. Mai sunt oferite locuri de munca pentru chelneri (12.646 lire sterline pe an), menajere (6,2 lire sterline pe ora, receptioneri (14.500 lire sterline pe an) sau lucratori intretinere (7,28 lire sterline pe ora).

Citeste si:

„Daca exista muncitori britanici care sunt pregatiti, doritori si calificati pentru a ocupa aceste pozitii, atunci este absolut corect ca aceste locuri de munca sa fie oferite la inceput oamenilor de aici. Cu toate acestea, din discutiile cu membrii nostri, am descoperit ca exista un deficit al lucratorilor calificati in Marea Britanie si foarte multi oameni duc lipsa unor competente de baza, cum ar capacitatile de alfabetizare si aritmetica”, a declarat Phil McCabe, presedintele Forumului Afacerilor Private din Marea Britanie.

Potrivit Daily Mail, in zona de Sud Vest a tarii se ofera locuri de munca ca soferi de taxi pentru romani, insa exista 176.000 de someri care traiesc in aceasta regiune.

Totodata, in zona de Sud Est a Marii Britanii sunt peste 276.000 de someri, dar romanii se pot angaja acolo in domeniul turismului.

In Regatul Unit, somajul in randul tinerilor a atins un nivel record, de un milion de persoane pentru prima oara in istorie.

1. V-ati angaja in Marea Britanie?

2. Credeti ca atitudinea englezilor fata de romani este normala?