Presedintele Traian Basescu le-a spus reprezentantilor delegatiei FMI, BM si CE, pe care i-a primit la Palatul Cotroceni, ca semnalele de la Consiliul European informal de la Bruxelles sunt pozitive si ca, probabil, imaginea UE si a zonei Euro va fi upgradata de catre investitori, scrie Mediafax.

"Tocmai m-am intors de la Bruxelles (de la lucrarile Consiliului European informal - n.r.) unde semnalele sunt pozitive. Am ajuns la o intelegere in cele din urma si cel mai probabil imaginea UE si a zonei Euro va fi upgradata de catre investitori. Am introdus cateva reguli in interiorul UE care sunt foarte apropiate de regulile FMI", a spus presedintele Basescu la inceputul intrevederii.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, i-a transmis, la randul sau, sefului statutului ca tine de evidenta faptul ca angajamentul Romaniei de a-si asuma regulile stricte ale UE privind managementul economic este in masura sa trimita semnale pozitive din partea Romaniei in toata lumea.

Intalnirea dintre presedintele Traian Basescu si membrii delegatiei FMI, BM si CE s-a incheiat, discutiile durand aproximativ o ora.

Sursa foto: presidency.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Seful Transporturilor promite privatizarea CFR Marfa in 2016