"Consumul de gaze naturale inregistrat marti la nivel national a atins maximul ultimei perioade de temperaturi scazute, cifrandu-se la 71,5 milioane metri cubi. (...) Productia interna si extractia din depozite sunt la valorile maxime permise din punct de vedere tehnic, astfel incat completarea consumului se face din import", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

Din productia interna au fot asigurate marti 23 milioane metri cubi de gaze, iar din depozite au fost extrase 31 milioane metri cubi, ceea ce inseamna ca de la intern s-au asigurat 54 de milioane de metri cubi. Concomitent, gazele importate au atins nivelul de 17,5 milioane metri cubi, scrie Mediafax.

Ministerul arata ca toti consumatorii au fost alimentati corespunzator, iar pentru urmatoarele zile sunt asigurate sursele necesare de gaze naturale.

Citeste si:

Secretarul de stat in Ministerul Economiei Claudiu Stafie, a declarat ca din cauza consumului record de gaze, au fost majorate importurile de gaze, dar deocamdata nu se impune declansarea situatiei de urgenta.

Meteorologii au emis luni o avertizare cod portocaliu de ger, valabila pana vineri, pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramures si Dobrogea, unde temperaturile minime vor fi, in general, intre - 27 si - 17 grade.