Preturile productiei industriale, pe total piata interna si piata externa, au crescut in decembrie cu 0,4% fata de noiembrie si cu 7% fata de ultima luna a anului 2010, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).
Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piata interna au crescut cu 0,5%, fata de noiembrie, iar preturile productiei industriale pentru piata externa au crescut cu 0,1%, scrie Mediafax.

Pe sectiuni (sectoare de activitate) s-au inregistrat cresteri de pret, comparativ cu noiembrie, la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+12,7%), in industria extractiva (+2%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+1,7%). In industria prelucratoare preturile au scazut cu 0,1%.

Pe marile grupe industriale se constata cresteri de preturi in industria energetica (+0,8%), industria bunurilor de capital (+0,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,5%) si industria bunurilor de uz curent (+0,3%). In industria bunurilor intermediare s-au inregistrat scaderi de preturi (-0,1%).

Fata de decembrie 2010, s-au remarcat cresteri de preturi la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+27%), in industria prelucratoare (+6,9%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+6,3%), in industria extractiva (+6,2%).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi au avut produsele din industria energetica (+10,2%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor intermediare (+6,4%), industria bunurilor de uz curent (+6,2%), industria bunurilor de capital (+3,5%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,3%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri