"Am aflat cu foarte mare surprindere si suparare faptul ca ingrijorarile noastre exprimate anterior se confirma acum din partea abilitata a celor de la FMI si CE: deficitul anuntat pentru anul 2012 de 1,9% este un deficit fals. Deja ni s-a spus ca la acest deficit de 1,9% se vor adauga cel putin 0,2%, deci ajungem la 2,1%. In termeni nominali inseamna 280 de milioane de euro, bani pentru PNDI al MDRT condus de doamna Udrea", a spus Ponta, dupa intrevederea cu reprezentantii delegatiei FMI, BM si CE.

Ponta a spus ca deficitul anuntat initial si pe care a fost construit bugetul, de 1,9% din PIB, a fost "o minciuna" si "o pacaleala" din partea presedintelui Traian Basescu, scrie Mediafax.

"A fost o minciuna 1,9%, cum s-a aprobat in buget si cum a fost anuntat. Deficitul va fi cel putin 2,1%, pentru ca trebuie acordati cel putin 280 de milioane de euro in acest an doamnei Udrea", a spus Ponta.

Liderul PSD l-a acuzat pe seful statului da faptul ca a insistat pentru un deficit de 1,9% pentru a putea sa mai "bage", ulterior, in deficit, si banii pentru PNDI.

Citeste si:

"Marja pemisa pentru Romania era de 3% si ne-am intrebat cu totii de ce domnul Basescu insista la 1,9%. De fapt insista la 1,9% ca sa aiba loc sa bage banii pentru doamna Udrea si pentru PDL in deficit. A fost o pacaleala din partea domnului Basescu, dar cei de la FMI sunt foarte realisti", a spus Ponta.

El a aratat ca Guvernul USL nu va plati banii acordati prin PNDI.

"Noi am explicat foarte clar ca, din pacate, cei 280 de milioane de euro nu sunt bani pentru dezvoltarea Romaniei, ci pentru campania electorala a PDL si am reiterat decizia noastra politica ca Guvernul USL nu va plati", a spus Ponta.

Bugetul general consolidat pentru anul viitor a fost construit pe venituri totale de 195,3 miliarde lei si cheltuieli totale de 206,5 miliarde lei, care conduc la un deficit nominal de 11,2 miliarde lei, reprezentand 1,9% din PIB pe metodologia cash si sub 3% pe standarde europene.