PDL va cere sa se intalneasca cu delegatia FMI, care vine marti la Bucuresti si va solicita PSD, PNL, premierului Victor Ponta ca in discutiile cu Fondul "sa nu incerce sa se incadreze in deficit inventand taxe si impozite", a declarat, luni, presedintele PDL, Vasile Blaga, informeaza Mediafax .

Intrebat daca PDL va cere sa se intalneasca cu delegatia FMI, Blaga a spus: "O sa cerem. Ei de abia maine (marti - n.r.) vin in Romania, dar de astazi o sa cerem PSD, PNL, lui Victor Ponta, ca premier al Romaniei, ca in demersurile, in discutiile pe care le are si le va avea cu FMI sa nu incerce, ca si pe parcursul anului trecut, sa se incadreze in deficitul cerut de FMI, inventand taxe si impozite, ci, dimpotriva, luand masuri de crestere economica, de reducere a evaziunii fiscale".

Blaga a adaugat ca Guvernul poate sa renunte si la taxa de 7 eurocenti la combustibil, avand in vedere ca preturile au crescut chiar daca aceasta taxa nu a intrat inca in vigoare si ca toate lucrurile se scumpesc in Romania.

"Deci au alte masuri de luat pentru o crestere economica si nu masuri pentru a distruge bruma de investitii prevazuta in buget", a mai spus Blaga. O misiune a Fondului Monetar Interntional (FMI) va sosi marti la Bucuresti, impreuna cu reprezentanti ai Comisiei Europene si Banca Mondiala, pentru discutii privind prima si a doua evaluare a acordului stand-by, vizita care se va incheia pe 5 februarie.

Citeste si:
Directorarea FMI: Riscam o noua mare criza economica
Kristalina Georgieva,...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Decizie soc in Bulgaria: Statul vrea nationalizarea jocurile de noroc