Actiunea CSM privind stenogramele in dosarul lui Sorin Blejnar, in care apare si presedintele Basescu, a starnit primele reactii la nivel politic.

Premierul Victor Ponta considera ca CSM a procedat corect cerand ancheta privind stenogramele din dosarul lui Sorin Blejnar, in care apare si presedintele Basescu, aratand totodata ca va cere si rezultatele anchetei interne referitoare la cine a dat in presa convorbirea dintre el si procurorul Balan

Intr-o postare pe blogul personal, intitulata "Despre stenograme si autosesizari", Ponta mentioneaza ca a aflat, din relatarile de presa, ca CSM s-a autosesizat in legatura cu stenogramele aparute din dosarul in care este judecat Sorin Blejnar si in care sunt surprinse discutii intre acesta si presedintele Traian Basescu.

"Vreau sa precizez de la bun inceput ca sunt de acord cu aceasta actiune, daca par sa existe anumite probleme privind respectarea procedurilor judiciare de catre procurorul de caz. Stenogramele ne aduc tuturor aminte de ce va lasa mostenire regimul Basescu: ura, mizerie, metode subterane… De la el si de la Morar a inceput aceasta practica. A lupta pentru justitie este una - corect si laudabil. A folosi stenograme pentru a murdari spatiul public - e cu totul altceva…", sustine el.

Victor Ponta precizeaza ca are "cateva anunturi/intrebari".

Blaga: Nimic nu e intamplator in saptamanile astea


Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, intrebat cum comenteaza aparitia in presa a stenogramelor din dosarul lui Sorin Blejnar inaintea campaniei electorale, ca nimic nu este intamplator in aceste saptamani, el adaugand ca justitia trebuie sa-si faca datoria, scrie Mediafax.

Intrebat cum comenteaza aparitia in presa a stenogramelor din dosarul lui Sorin Blejnar inaintea campaniei electorale, Blaga a raspuns, zambind: "Nimic nu e intamplator in saptamanile astea".

El a mai spus ca exista o declaratie din partea CSM, iar justitia trebuie sa isi faca treaba.

De asemenea, Blaga a mai fost intrebat daca era normal ca Sorin Blejnar sa discute cu ministrii din fostele Cabinete.

"Va dati seama ca era normal. Va dau un singur exemplu, domnul Blejnar a facut parte din Comisia care a redactat Ordonanta 55, cea referitoare la combaterea evaziunii fiscale si atunci a vrut sa o discute cu mine, care eram presedintele Comisiei, cu procurorul general, cu cei de la DNA, cu cei de la SRI, ca doar impreuna lucram la lucrurile astea. Lucrurile astea sunt normale", a explicat Vasile Blaga.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri