Firmele mici si mijlocii vor putea obtine in acest an fonduri de 116 milioane de lei prin intermediul a opt programe derulate de Agentia pentru IMM-uri, cea mai mare parte a sumei, de 70 de milioane de lei, fiind destinata programului Kogalniceanu, potrivit Mediafax.
Alocarea bugetara pentru acest an pentru implementarea programelor nationale pentru IMM-uri este cu 60% mai mare fata de anul 2011, in special ca urmare a majorarii bugetului alocat pentru Programul Kogalniceanu, de la 24 milioane lei in 2011 la 70 milioane lei in 2012, se arata intr-un comunicat al Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM).

Reprezentantii AIPPIMM apreciaza ca bugetul alocal pentru acest an pentru Programul Kogalniceanu, prin care IMM-urile pot beneficia de credite subventionate, ar putea fi sustinute circa 12.000 de firme mici si mijlocii.

Prin programul Mihail Kogalniceanu statul garanteaza in proportie de 80% creditele accesate de intreprinderile mici si mijlocii si subventioneaza cu pana la 70% dobanda calculata pentru creditele in lei, dar nu mai mult de 6,5% pe an. Garantia statului nu trece insa de 100.000 lei.

Suma acordata reprezinta 50% din cifra de afaceri pe ultimele 12 luni, iar valoarea este limitata la 30% din cifra de afaceri daca firma are si alte facilitati de credit, perioada de rambursare fiind stabilita la maximum un an.

Alt program derulat de Agentie este cel pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, operational din 15 februarie, cu un buget de 21 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri