"Este o evaluare pe care a facut-o premierul, pe baza informatiilor existente si tinand cont de situatia evaziunii din tara. Este propria lui evaluare, care tine cont de o situatie existenta in aceasta tara", a spus Suciu.

In urma cu doua saptamani, seful Guvernului a cerut ministrilor si sefilor de autoritati implicati in combaterea evaziunii fiscale ca, in termen de doua luni, sa verse la buget venituri reprezentand cel putin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a doua miliarde de euro, in special din actiuni impotriva contrabandei cu alcool si produse vegetale.

Intrebat ulterior de jurnalisti daca doreste schimbarea sefului Fiscului prin impunerea unui astfel de obiectiv, premierul a raspuns ca nu este vorba de o astfel de "capcana".

Citeste si:

"Nu este nicio capcana, este o dorinta si un plan al Guvernului. Ridicand stacheta, vedem cine este bun si cine nu", a spus Ungureanu.

Produsul Intern Brut este prognozat pentru acest an la 579,6 miliarde lei, ceea ce presupune ca, intr-un interval de doua luni, din combaterea evaziunii fiscale sa fie varsate la buget 8,6 miliarde lei (aproximativ 2 miliarde euro).

Veniturile bugetare sunt estimate pentru acest an la 195,3 miliarde lei (33,7% din PIB), in crestere cu 0,4 puncte procentuale fata de anul trecut, in principal din contributii sociale, TVA si accize.