Universitatea continua astfel un proiect pilot lansat toamna trecuta in cadrul caruia au participat 350.000 de cursanti de pe intreg globul. Cursurile online, pornite din initiativa Universitatii, au ca scop folosirea noilor tehnologii pentru a creste educatia cursantilor in special in domenii tehnologice, matematice, teoretice.

Trei cursuri vor incepe pe 12 martie – Design si Analiza a Algoritmilor, Natural Language Processing si Criptografie. Alte doua cursuri, Teoria Jocurilor si Modele Grafice Probabilistice vor incepe pe 19 martie.

Cererea pentru aceste cursuri este foarte mare – in prezent s-au inscris peste 335.000 de oameni.

Toamna trecuta au participat la cursurile pilot 356.000 de oameni din 190 de tari, dintre care 43.000 au terminat cu succes.

Citeste si:

Cursurile online sunt foarte interactive si sunt predate de profesori de la Universitatea Stanford. Participantii vizualizeaza scurte clipuri interactive care includ chestionare la care primesc feedback imediat astfel incat sa se poata determina nivelul de intelegere al cursurilor si unde intampina probleme. In acelasi timp, participantii se ajuta intre ei, putand dialoga online.

Cei care termina cursurile nu primesc o diploma propriu-zisa ci o scrisoare prin care se atesta completarea cu succes a respectivului curs.

Citeste mai multe despre curs pe site-ul oficial al Universitatii si spune-ne daca ai dori sa participi.