Prevederile au fost incluse in proiectul legii care reglementeaza sectorul energetic, aprobat in sedinta de vineri a Guvernului, a declarat ministrul Economiei, Lucian Bode, citat de Mediafax.

"In scopul asigurarii unei protectii reale a clientilor finali de energie electrica de eventualele practici abuzive ale prestatorilor de servicii, se prevede inasprirea regimului de sanctionare, cuantumul amenzilor fiind marit de pana la zece ori pentru anumite incalcari ale prevederilor legale, ajungand la 10% din cifra de afaceri a operatorului economic. Se garanteaza, totodata, clientilor finali schimbarea furnizorului de energie electrica in termen de trei saptamani", a spus Bode.

Guvernul a aprobat, vineri, cu o intarziere mai mare de un an, proiectul de lege care reglementeaza sectorul energetic si liberalizarea preturilor reglementate, documentul fiind transmis Parlamentului spre aprobare in procedura de urgenta.

Aprobarea actului normativ este necesara pentru ca Romania sa evite sanctiuni din partea Comisiei Europene prin declansarea procedurii de infringement.