Premierul Ungureanu a iesit suparat din sedinta coalitiei si a cerut ministrilor Justitiei si Finantelor, aflati la discutii, sa paraseasca si ei sala impreuna cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au spus ca vor veni la vot in Parlament doar daca Guvernul decide anumite alocari bugetare.
"Premierul aproape ca a trantit usa salii in care avea loc, luni, sedinta coalitiei si a spus ca nu raspunde la presiuni. «Nu mai discut in contextul acesta. Faceti presiuni prea mari», a zis aproape textual Ungureanu. El le-a cerut sa iasa din sala si ministrilor Justitiei, Catalin Predoiu, si Finantelor, Bogdan Dragoi, prezenti si ei la discutii", au relatat pentru Mediafax surse politice.

Acestea sustin ca premierul a fost deranjat mai ales de atitudinea liderilor PDL, care ar fi conditionat prezenta la vot in Parlament pentru sustinerea initiativelor legislative ale Guvernului de solicitarea ca seful Guvernului sa dispuna alocarea de fonduri bugetare catre anumite circumscriptii electorale.

Premierul le-a spus acestora ca nu trebuie efectuate cheltuieli care nu se justifica si ca solicitarile nu pot fi indeplinite, dar liderii coalitiei ar fi replicat ca "pe vremea fostului Guvern se putea", sustin sursele citate.

Potrivit acestora, lista cu solicitari cuprinde in special alocari pentru localitatile aflate in circumscriptiile electorale in care au fost alesi deputatii si senatorii partidelor aflate la putere.

"Nu este vorba de sume foarte mari, ci de hotarari de guvern cu sume mici, gen bani pentru biserici. Un interes mai mare s-a aratat pentru circumscriptiile parlamentarilor, pentru alegerile generale, decat pentru primarii angajati in alegeri locale", au spus sursele citate.

In urma cu doua saptamani, pe ordinea de zi a sedintei de guvern s-a aflat un proiect de hotarare care prevedea alocarea catre mai multe primarii a catorva zeci de milioane de lei, bani luati din Fondul de rezerva aflat la dispozitia primului-ministru. Documentul nu a fost insa aprobat in Guvern, premierul cerand amanarea actului normativ.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri