Orban: Pana la sfarsitul lui iunie vom evita suspendarea a 5 programe operationale

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, joi, ca autoritatile au termen pana la sfarsitul lunii iunie pentru a intreprinde actiuni astfel incat sa evite suspendarea a cinci programe operationale – POS Mediu, POS Transport, POR, POS CCE si POSDRU.

"Dupa cum stiti, s-au reluat platile pentru POSDRU, dar avem termen ca pana la sfarsitul lunii iunie sa intreprindem anumite actiuni astfel incat sa evitam suspendarea unor programe operationale. In principiu sunt cinci programe unde trebuie intreprinse astfel de actiuni pentru a evita suspendarea programelor respective", a spus Orban, citat de Mediafax.

El a precizat ca este vorba despre programele in cazul carora se aplica corectii financiare preventive.

"Ma refer la programul de mediu, transport, POR, programul de Crestere a Competitivitatii Economice si POSDRU", a spus ministrul.

"Acestea sunt cele cinci unde trebuie sa indeplinim anumite conditii astfel incat sa evitam ca incepand din luna iunie programele sa fie suspendate. Dar lucrurile evolueaza pozitiv, angajamentele pe care ni le-am luat sunt in stadiu avansat de indeplinire si speram ca va fi evitat riscul de suspendare", a adaugat ministrul.

Intrebat despre ce fel de conditii este vorba, Leonard Orban a explicat: "Sunt multe conditii – de la elemente legate de achizitiile publice pana la chestiuni ce tin de nerespectarea unor recomandari facute de misiunile de audit atat ale Autoritatii Romane de Audit cat si ale CE".

Intrebat punctual care sunt conditiile ce trebuie indeplinite in cadrul programului operational privind transporturile, el a mentionat "segregarea anumitor functii in interiorul AM in ceea ce priveste verificarea corectitudinii achizitiilor publice, verificari privind potentiale conflicte de interese si incompatibilitati pana la chestiuni tehnice legate de modul in care se deruleaza programul, de modul in care fct si este asigurat acel management financiar la nivelul structurilor".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri