Guvernul USL vrea sa accelereze comasarea terenurilor agricole, sa refaca infrastructura de irigatii prin fonduri UE, sa asigure accesul fermierilor la apa pentru irigatii prin facilitarea cumpararii energiei la cost de producator si sa infiinteze centre de colectare pentru legume-fructe.
Conform programului de guvernare depus la Parlament, accelerarea procesului de comasare a terenurilor agricole ar urma sa fie facuta prin masuri de sprijinire a efectuarii cadastrului, asigurarea cadrului legal si institutional necesar comasarii si prin adoptarea de masuri care sa incurajeze tranzactiile cu terenuri agricole in scopul comasarii.

De asemenea, Cabinetul Ponta isi propune realizarea unui program pe termen mediu si lung pentru sectorul legume-fructe in vederea infiintarii de centre de colectare cu surse de finantare din PNDR si prin parteneriate public-privat; crearea unui fond de creditare a beneficiarilor de proiecte prin PNDR, scrie Mediafax.

Un alt obiectiv se refera la sprijinirea producatorilor din sectorul zootehnic prin plati pentru bunastarea animalelor si prin armonizarea directivelor APIA cu cele ale ANSVSA in privinta crotalierii si identificarii.

In ceea ce priveste padurile, care in noua structura a Guvernului au trecut de la Ministerul Mediului la cel al Agriculturii, Guvernul vrea sa sussina si sa dezvolte sectorul forestier prin "programe nationale, fonduri europene, parteneriate public-privat si surse din fondul de mediu, in vederea cresterii fondului forestier si a realizarii sistemului national de perdele forestiere de protectie".

Noul guvern mai vrea si "crearea unui concept modern de dezvoltare a satului romanesc, care sa fie implementat prin noul PNDR 2014-2020".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri