Guvernul vrea sa dea spor de 75% din salariu tuturor angajatilor de la Ministerul Agriculturii si Ministerul Dezvoltarii pentru a nu le scadea salariile dupa aplicarea legii salarizarii unitare, scrie Hotnews, citand surse guvernamentale.

Guvernul discuta in sedinta de joi o hotarare prin care toti angajatii Ministerului Dezvoltarii si Ministerului Agriculturii vor primi sporul de 75% din salariu cuvenit pana acum doar bugetarilor care gestioneaza fonduri europene, potrivit unor surse guvernamentale citate de Hotenews.

Proiectul de Hotarare de guvern prevede ca pana si contabilii, juristii si birocratii din cele doua ministere vor primi sporul de 75%, motivul fiind ca legea salarizarii bugetarilor va produce scaderi masive de salarii in mai multe ministere.

Proiectul de Hotarare de Guvern extinde aria de acordare a sporului de 75% din salariu de care pana acum se bucurau doar anumite categorii de bugetari, cei care gestioneaza in mod direct fondurile europene.

Proiectul de Hotarare de Guvern are ca scop detensionarea situatiei din mai multe ministere, unde categorii largi de angajati vor avea salariile micsorate ca urmare a aplicarii de la 1 ianuarie 2018 a legii salarizarii unitare a bugetarilor. Pentru a evita taierea salariilor, Guvernul va acorda sportul de fonduri europene unor categorii si mai largi de angajati. Practic, apare o categorie de noua de bugetari, care nu au in administrare directa fonduri UE, dar primesc sporul rezervat acestora, scrie Hotnews.

Noua propunere a Guvernului va include astfel urmatoarele categorii de salariati structurile din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si din cadrul institutiilor subordonate acestuia care indeplinesc activitati suport pentru sistemul de management si control al fondurilor europene (n.red. - pana acum, angajatii Ministerului Dezvoltarii care primeau sporul de 75% sunt cei din Autoritatile de Management) si structurile din cadrul Ministerului Agriculturii si institutiile subordonate acestuia care indeplinesc activitati suport, respectiv: economice, juridice, resurse umane, inspectie si control, achizitii publice, afaceri europene si relatii internationale, audit intern, politici agricole, zootehnie, fitosanitar, pescuit si acvacultura, cercetare, imbunatatiri funciare si antigrindina, activitati de dezvoltare si protectie a zonei montane, industrie alimentara, politici publice, comunicare si promovare, control ex-post FEGA, agentia de legatura RICA, IT si administrativ". Astfel, toti angajatii Ministerului Agriculturii vor primi sporul de 75%, chiar daca in interiorul Ministerului exista deja agentii dedicate fondurilor europene (APIA, AFIR , AMPNDR sau POPAM).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri