Ministrul in exercitiu al Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca angajatii Ministerului Agriculturii au lucrat intens in ultimii doi ani si noua luni, in perioada mandatului sau, astfel ca programul de lucru se intindea pana seara tarziu. Iar din acest motiv, potrivit lui Daea, cladirea ministerului de resort putea cu usurinta sa fie asemanata cu un cazinou.

"Ministerul Agriculturii, daca treceai seara pe aici, il confundai cu un cazinou, pentru ca luminile erau aprinse. Functionarii de aici lucreaza si seara, iar pentru asta vreau sa le multumesc, sa le dau salutul de respect pentru munca deosebita pe care au facut-o in toata aceasta perioada, in aceasta institutie atat de valoroasa pentru tara. Ei au dat satisfactie asteptarilor fermierilor romani", a declarat Petre Daea, intr-o conferinta de presa.

"Patru acte normative pe ziua lucratoare"

Petre Daea spune ca este multumit de stadiul in care a ajuns cu obiectivele propuse in programul de guvernare, mentionand ca impreuna cu angajatii ministerului pe care inca il conduce a elaborat patru acte normative pe zi.

"In aceasta perioada, de doi ani si noua luni, in care ne-am desfasurat activitatea, ne-am construit drumul spre realizarea de obiective prin acte normative. In Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale am elaborat, pus in miscare si au vazut lumina Monitorului Oficial un numar de 2.701 acte normative. Adica legi, ordonante, hotarari de guvern, ordine de ministru si memorandumuri", a precizat Daea.

Daca facem un calcul referitor la cate zile lucratoare au trecut de atunci, ajungem la concluzia ca am facut cate patru acte normative in fiecare zi lucratoare.

Cu ce se mai mandreste Daea

Intre cele mai importante realizari cu care se mandreste ministru Petre Daea este acordarea subventiilor la timp catre fermieri, acesta subliniind ca intervalul 2017-prezent agricultorii au incasat 10,3 miliarde de euro. Banii au venit de la Uniunea Europeana si de la bugetul de stat.

El a adaugat ca si nivelul subventiilor acordate din fonduri europene prin Agentia de Plati si Interventie in Agricultura s-au majorat la 1,9 miliarde de euro, fata de anii anteriori, dand ca reper anul 2008, cand s-au acordat 0,53 milioane de euro.

Tot el a mai adaugat ca un lucru bun care s-a intamplat este faptul ca structura fermelor care beneficiaza de subventii a inregistrat schimbari substantiale, in perioada 2016-2019, in conditiile in care numarul fermierilor tineri, sub 40 de ani, a crescut cu 24%, iar suprafata agricola exploatata de acestia cu 28%.

El sustine ca in perioada mentionata a avut loc si o concentrare a suprafetelor detinute de fermierii sub 50 de ani si o reducere a suprafetelor lucrate de fermierii de peste 70 de ani, ceea ce arata "un curs pozitiv pe care l-a luat agricultura Tarii Romanesti".

Ministrul a mai trecut la capitolul "realizari" ale mandatului dau investitiile in refacerea sistemului de irigatii national, adaugand ca, in prezent, in Romania, sunt 52 de santiere in lucru in acest sector.

El a vorbit si despre beneficiile infiintarii Casei de Comert "Unirea", care a deschis recent primele doua magazine alimentare, dintre care si unul in Bucuresti.

Petre Daea: "Vom lucra responsabil pana se instaleaza noul ministru"

"Indiferent cat va dura procesul de inlocuire, pana in ziua in care isi va depune juramantul noul ministru, aici, in Ministerul Agriculturii munca continua, activitate responsabila, asa cum am facut si pana acum, pentru ca suntem constienti de nevoile care sunt in tara si asteptarile fermierilor. Suntem constienti ca o zi pierduta astazi, maine nu va mai putea fi recuperata in agricultura", a precizat Daea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri