Ambasada Israelului din Bucuresti taxeaza afirmatiile lui Petre Daea

Ambasada Statului Israel a transmis joi, printr-un comunicat de presa, ca isi exprima "consternarea" si "dezamagirea" fata de afirmatiile ministrului Agriculturii, Petre Daea, "care a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovati in lagarul de la Auschwitz", scrie Agerpres.

"Speram, totusi, ca o astfel de asociere a fost facuta de ministrul Daea din pricina lipsei de informare aprofundata asupra a ceea ce inseamna Holocaustul si Auschwitz, fara intentia de a dezonora memoria milioanelor de victime. Holocaustul, o tragedie condamnata de Romania, care s-a soldat cu moartea a sase milioane de evrei, nu trebuie niciodata uitat, trivializat sau minimalizat", subliniaza reprezentanta diplomatica in comunicat.

Romania a facut progrese "extraordinare" in domeniul studierii, educatiei si comemorarii Holocaustului, precizeaza ambasada, exprimand convingerea ca aceste demersuri vor continua si in viitor.

"Aceasta pagina neagra a istoriei nu trebuie sa se repete. In acest sens, niciun efort nu este prea mare pentru ca tinerele generatii, si nu numai, sa cunoasca si sa inteleaga istoria Holocaustului. Ne asteptam ca, pe viitor, terminologia legata de Holocaust sa nu mai fie folosita intr-un context fara legatura cu acesta", mai precizeaza Ambasada Israelului la Bucuresti.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marti seara la un post de televiziune, explicand masurile care se iau pentru a izola focarul de pesta porcina africana de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale: "Singura metoda este sacrificarea. Porcii toti se incinereaza (...), e o munca extraordinara, acolo este ca la Auschwitz".

Citeste si:
Mii de evrei romani supravietuitori ai Holocaustului, compensati
Berlinul va acorda...

La scurt timp, Opozitia i-a cerut demisia iar CNCD s-a autosesizat.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri