Dan Diaconescu are miercuri, in jurul orei 14.00, o intalnire la Ambasada SUA la Bucuresti, a declarat Daniel Fenechiu, unul dintre avocatii care il reprezinta pe patronul OTV, citat de Mediafax.

"Ni s-a confirmat si noua ca are o intailnire la Ambasada SUA", a spus Fenechiu.

Dan Diaconescu cere OPSPI sa asigure plata salariilor restante ale angajatilor combinatului Oltchim, sa stabileasca modalitatea concreta privind preluarea Arpechim si sa garanteze ca niciun creditor de stat nu va cere insolventa combinatului dupa semnarea contractului de preluare a actiunilor.

"Vrem sa clarificam astazi (miercuri - n.r.) trei lucruri esentiale. Statul trebuie sa reglementeze situatia salariilor angajatilor Oltchim. Sindicatul Oltchim are o solicitare, pe care ne-am insusit-o si noi, ca pana la data semnarii contractului statul sa plateasca la zi salariile angajatilor combinatului. Dorim ca OPSPI sa garanteze ca nicio societate de stat creditoare, ca Electrica, CFR sau Salrom, sa nu ceara, dupa semnarea contractului, insolventa Oltchim. Mai cerem obligarea partilor semnatare ale contractului la stabilileasca modalitatea concreta prin care vom putea prelua rafinaria Arpechim", a declarat Daniel Fenechiu.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Dan Diaconescu are termen pana luni, 1 octombrie, sa plateasca pretul pe actiuni, caz in care acesti bani ar putea fi acordati Oltchim pentru functionarea combinatului., ca imprumut de salvgardare pentru maximum sase luni, pana la transferul actiunilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Chimcomplex incearca din nou sa cumpere Oltchim
Setari Cookie-uri