Ambasada Marii Britanii mai arata ca "este responsabilitatea Romaniei sa decida cu privire la legislatia proprie, in conformitate cu Constitutia si cu procedurile parlamentare".

Mesajul vine la scurt timp dupa ce si Departamentul de Stat al SUA si-a exprimat ingrijorarea fata de faptul ca Parlamentul Romaniei ia in calcul o legislatie care ar putea submina lupta anticoruptie si ar putea afecta independenta sistemului judiciar si cere respingerea propunerilor care slabesc statul de drept.

"SUA constata cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei are in vedere adoptarea de legislatie care ar putea submina lupta impotriva coruptiei si ar slabi independenta judiciara in Romania. Aceasta legislatie, propusa initial de Ministerul Justitiei, ameninta progresele inregistrate de Romania in ultimii ani pentru construirea unor institutii judiciare puternice, protejate de amestec politic", se arata intr-o declaratie de presa intitulata "Romania - propuneri care afecteaza independenta sistemului judiciar", apartinand lui Heather Nauert, purtator de cuvant al Departamentului de Stat.

Insa, Florin Iordache, presedintele comisiei parlamentare speciale pentru legile justitiei, sustine ca modificarile propuse nu afecteaza independenta justitiei. Acesta a precizat ca dezbaterile pe legile justitiei vor continua si in perioada urmatoare.

PNL va cere Birourilor...
Citeste si: PNL: Birourile permanente sa solicite asistenta Comisiei de la Venetia

Sursa foto: Tomas Marek | Dreamstime.com