Ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent sambata in judetul Bihor, a reiterat ca pe data de 16 octombrie, "minutul unu, la cumpana noptii", fermierii vor incepe sa primeasca subventiile, scrie Agerpres.

"Am reusit si in acest an, printr-o justificare corecta la Comisia Europeana, sa dam fermierilor din Romania subventia in procent de 70% din plata respectiva. Peste tot cu 70%, in asa fel incat lucrurile sa mearga ca si anul trecut", a precizat Petre Daea, la Valea lui Mihai, unde a participat la Festivalul "Batutul nucilor".

"Pe data de 16 octombrie, minutul unu, la cumpana noptii, va incepe alimentarea conturilor la fermieri cu sumele cuvenite", a punctat ministrul.

Petre Daea le-a multumit, in acest context, specialistilor de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) care s-au incadrat in timp cu controalele, precum si tuturor celor care au actionat astfel incat fermierul sa vina o singura data la APIA numai atunci cand depune cererea. "Si au depus-o la timp, pana pe 15 mai. Noi am fost singura tara din Uniunea Europeana care nu am avut nevoie de prelungire si pe 15 mai am incheiat depunerea de cereri", a aratat ministrul Agriculturii.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri