Ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent sambata in judetul Bihor, a reiterat ca pe data de 16 octombrie, "minutul unu, la cumpana noptii", fermierii vor incepe sa primeasca subventiile, scrie Agerpres.

"Am reusit si in acest an, printr-o justificare corecta la Comisia Europeana, sa dam fermierilor din Romania subventia in procent de 70% din plata respectiva. Peste tot cu 70%, in asa fel incat lucrurile sa mearga ca si anul trecut", a precizat Petre Daea, la Valea lui Mihai, unde a participat la Festivalul "Batutul nucilor".

"Pe data de 16 octombrie, minutul unu, la cumpana noptii, va incepe alimentarea conturilor la fermieri cu sumele cuvenite", a punctat ministrul.

Petre Daea le-a multumit, in acest context, specialistilor de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) care s-au incadrat in timp cu controalele, precum si tuturor celor care au actionat astfel incat fermierul sa vina o singura data la APIA numai atunci cand depune cererea. "Si au depus-o la timp, pana pe 15 mai. Noi am fost singura tara din Uniunea Europeana care nu am avut nevoie de prelungire si pe 15 mai am incheiat depunerea de cereri", a aratat ministrul Agriculturii.

Dragnea anunta cresterea de...
Citeste si: Cresterea de subventii si reducerea TVA pentru legumicultori

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »Citeste si
Cum sa obtii o cultura de soia de calitate