Doru Coliu, vicepresedintele PMP, a solicitat, marti, demisia ministrului agriculturii, Petre Daea, despre care afirma ca ”se crede in secolul XII si dispune arderea campurilor de porumb pe unde au trecut porcii mistreti, in zonele contaminate".

Coliu argumenteaza ca Daea trebuie sa isi dea demisia pentru modul dezastruos prin care a tratat epidemia de pesta porcina.

"Ministrul Daea se crede in secolul XII si dispune, prin ordin de ministru, arderea campurilor de porumb pe unde au trecut porcii mistreti, in zonele contaminate. Ce facem cu padurile domnule ministru, le ardem si pe acelea? Otravim si fantanile?", a tinut sa precizeze deputatul PMP.

Acesta aduce in discutie si situatia fiului lui Liviu Dragnea, care a reusit sa vanda aproape 10.000 de porci din ferma detinuta la Salcia, inainte de declansarea epidemiei de pesta porcina.

"Una dintre intrebarile evidente, este cum de pesta porcina nu a afectat si fermele lui Dragnea si ale apropiatilor acestuia? Mai mult decat atat, Valentin Dragnea, a reusit sa sacrifice sau sa vanda circa 10.000 de porci din ferma detinuta la Salcia, inainte de declansarea epidemiei de pesta porcina.

13.585 de porci avea Romcip Salcia in iulie 2017, din datele oficiale ale ANSVSA, iar baiatul lui Dragnea, cand publicul inca nu cunostea proportiile epidemiei ce urma sa vina, a pariat pe extinderea pestei africane, a valorificat porcii si a castigat!", mai scrie deputatul.

De asemenea, Coliu il taxeaza pe Daea si pentru afirmatiile de acum doua saptamani, in care compara sacrificarea zecilor de mii de porci cu crimele comise in lagarele de exterminare de la Auschwitz.

"Pe langa faptul ca in industria carnii de porc sunt pierderi de miliarde de euro, iar autoritatile romane - desi au avut la dispozitie toate instrumentele legale si administrative pentru a combate raspandirea acestei epidemii - nu au facut fata, Daea compara sacrificarea zecilor de mii de porci cu crimele comise in lagarele de exterminare de la Auschwitz si dispune arderea culturilor pe unde au trecut porcii mistreti", scrie Doru Coliu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri