Franks: Finala Europa League reprezinta un lucru grozav pentru imagine, dar nu are un impuls economic

Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI), Jeffrey Franks, considera ca evenimentele sportive, de tipul finalei UEFA Europa League gazduita de Bucuresti, reprezinta un lucru grozav, mai ales pentru imaginea Romaniei.

Cu toatea acestea, el spune ca multi economisti au studiat fenomenul sportiv in economie si ca foarte putini au reusit sa gaseasca vreun efect pozitiv in economia unei tari.

„O finala este un lucru grozav din punct de vedere sportiv, publicitar, dar nu conduce la un implus economic. Istoric vorbind, in cazul Olimpiadei sau a unui Campionat Mondial costurile organizarii unui astfel de eveniment sunt mai mari decat beneficiile acestuia. Aduce turisti pe termen scurt, insa sunt multe costuri pe termen lung pentru a pune pe picioare toata infrastructura”, a precizat Franks.

Constructia arenei pe care va avea loc finala UEFA Europa League, National Arena, a costat, cu toate amenajarile din jurul acesteia, aproape 250 milioane euro. Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF) declara ca organizarea finalei de catre Bucuresti va genera venituri de 30 milioane euro, mai ales in domeniile turismului si alimentatiei publice.

Cititi ce crede seful misiunii FMI in Romania despre “baietii destepti”, arieratele companiilor de stat si despre viitoarea Lege a sanatatii in articolul wall-street.ro cu Jeffrey Franks: Sper ca “baietii destepti” din energie vor disparea peste 5 ani" target="_blank" >INTERVIU wall-street.ro cu Jeffrey Franks: Sper ca “baietii destepti” din energie vor disparea peste 5 ani


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri