"Ministrul are de la mine sarcina concreta de a prezenta in cel mai scurt timp un raport exact cu modul in care fiecare dintre dumneavoastra isi face cu adevarat datoria. Nu cred ca functiile pe care le ocupati trebuie sa fie niste simple recompense pentru prieteni politici. Cred ca prin activitatea noului ministru si a Guvernului veti avea si ce sa prezentati peste granitele tarii, iar daca reusim lucrul acesta, probabil ca si dumneavoastra, si noi o sa netinemjob-ulpentruo perioada destul de lunga de timp", a spus Ponta participantilor la reuniunea consilierilor economici din reteaua de reprezentare externa a Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

El a aratat ca atributiile de coordonare a consilierilor economici acreditati pe langa ambasadele Romaniei din strainatate au fost transferate in trecut de la Ministerul Afacerilor Externe la Ministerul Economiei nu pe criterii functionale, ci politice, si a apreciat ca misiunea de a vinde pe plan extern un produs care si in tara are probleme de a se reprezenta pe sine este dificila.

"Sunt convins insa ca se poate face mult mai mult, cu o singura conditie: sa primiti din tara informatiile necesare si mai ales atunci cand solicitati sprijin si informatii sa va raspunda cineva la mail, la telefon, la mesaj. Nu cred ca trebuie sa fiti niste simpli ambasadori ai economiei abandonati pe undeva pe langa ambasadele sau consulatele noastre din strainatate, iar eventual o data pe an sau cand se schimba ministrul sa mai fiti intrebati daca mai sunteti in functie si daca va mai schimba ministrul pe criterii la fel de putin transparente ca si cele de dinainte", a spus Ponta consilierilor aflati in sala.

Citeste si:

Premierul a sustinut ca isi doreste un sistem de guvernare care sa incurajeze exporturile si care sa inteleaga ca austeritatea si scaderea tuturor deficitelor sunt foarte bune cu conditia sa fie inregistrate si cresteri, in sens contrar existand riscul sa nu mai existe zone din care sa poata fi operate scaderi,"lucru care se poate intampla foarte curand".

"In Romania a fost un guvern foarte bun de centru-dreapta, cel al lui Adrian Nastase (PSD), si un guvern foarte bun de centru-stanga, cel al lui Calin Popescu Tariceanu (PNL). Eu nu-mi doresc decat sa fim impreuna un foarte bun guvern de centru liberal si social-democrat, iar dumneavoastra sa aveti cu adevarat ce promova in strainatate, pentru ca degeaba vopsiti gardul daca noi nu ne ocupam sa aveti in Romania ceea ce cu adevarat poate fi promovat", a conchis Ponta.