Ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, considera ca Romania ar trebui sa se promoveze ca fiind cea mai buna destinatie de investitii din Europa, in conditiile in care exista un deficit de cunoastere a tarii la nivel international, in zonele mari de investitori.
Lucian Isar a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca Romania are o economie emergenta, in care o investitie ar avea o rentabilitate mai mare decat daca ar fi facuta intr-o economie matura, transmite Mediafax.

"Guvernul Romaniei si-a schimbat discursul de promovare a tarii pentru ca este un deficit de cunoastere a Romaniei, mai ales in zonele mari de investitori americani, londonezi sau cei din Asia. Eu cred ca modul in care Romania ar trebui sa se promoveze in urmatoarea perioada este in primul rand ca este cea mai buna destinatie de investitii in acest moment din Europa. De ce? Pentru ca este o tara relativ mare la nivel european, are o structura de economie emergenta care pentru un investitor inseamna ca sunt ineficiente care inseamna, in momentul in care incerci sa le elimini, ca vei avea o rentabilitate mai mare a investitiei decat daca o faci intr-o economie matura, care a eliminat acum zece ani acele ineficiente", a explicat Isar.

Potrivit acestuia, ca si economie emergenta, Romania dispune de resurse naturale si umane neexploatate si de o migratie relativ tanara, "in sensul ca sunt multi tineri capabili si pregatiti care au plecat in strainatate, dar care ar putea sa se intoarca daca ar fi oportunitati".

"Acest ultim lucru nu-l pot face economiile mature din Europa sau competitorii nostri din zona. Avem un plus doar intorcand migratia si avem un avantaj competitiv pe care nu il au tarile din jur. Alte caracteristici ale Romaniei sunt ca apartinem UE si avem, inca, moneda locala. Toate astea pot fi promovate astfel incat investitorii sa isi dea seama ca Romania este singura tara care poate sa revina pe o traiectorie de crestere economica a PIB-ului potential de cinci la suta si ca este singura tara din Europa care poate sa o atinga. Investitorii ar trebui, decat sa se uite la economiile mature sau la tarile din jur, sa se concentreze mai mult spre Romania. Speram sa ii convingem in curand", a conchis Lucian Isar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri