Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu ca in Romania vor fi dezvoltati opt poli de crestere economica, dintre care doi la Timisoara, pentru atragerea de investitori atat romani, cat si straini, informeaza Mediafax.

Ministrul Economiei a declara ca va lansa opt poli de crestere economica, dintre care doi la Timisoara, alti doi fiind deja lansati la Cluj-Napoca si Iasi.

"Vom lansa opt poli de crestere economica in Romania, deja doi poli au fost lansati la Iasi si in Cluj-Napoca, iar in Timisoara vom lansa un pol de cecretare stiintifica si de asemenea un pol de crestere pe zona agriculturii si dezvoltarii alimentare", a declarat Chitoiu.

Ministrul a spus ca, odata cu lansarea acestor poli de crestere economica, ministerul isi propune sa atraga investitori pentru dezvoltarea economiei.

"Ne intereseaza sa aducem investitori si sa cream un microclimat pentru dezvoltarea economiei in urmatorii ani. Timisoara este un centru universitar, aveti resursele umane si profesionale. Ne intereseaza sa aducem firme romanesti si straine sa investeasca in cercatare. Statul vine cu facilitati fiscale pentru cei care investesc si autoritatile locale vor pune la dispozitia acestor microcomunitati de afaceri logistica necesara", a explicat ministrul.

Daniel Chitoiu a mai spus ca Ministerul Economiei este interesat ca cerealele, spre exemplu, sa fie prelucrate la nivel local, in timp ce autoritatile locale vor pune la dispozitia investitorilor infrastructura necesara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Coruptia, cea mai mare ingrijorare a romanilor