Evolutia a fost determinata de scaderile inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (de 13,1%, serie bruta), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (6,6%) si la comertul cu autovehicule (2,8%). Activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor au crescut cu 0,8%, noteaza Mediafax.

Scaderea din serviciile de piata prestate populatiei a provenit de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-6,9%), activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-1,4%) si activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-0,6%).

Cresteri s-au inregistrat la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (3,6%) si la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (5,7%). Ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate scaderea activitatii de servicii de piata prestate populatiei a scazut cu 3,6%.

In aprilie cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 4,8%, dar ca serie ajustata a fost mai mare cu 1%.

Citeste si:

Serviciile de piata pentru populatie au scazut cu 5,4% fata de martie (sau cu 1,4% ca serie ajustata).

Fata de aprilie 2011 afacerile din comertul auto s-au comprimat cu 4,7% brut si cu 1,6% ajustat.

Servicii de piata prestate populatiei au avut un declin de 5,5%, respectiv 4,5% ajustat.