Reducerea afacerilor din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cauzata de scaderi inregistrate la comertul cu autovehicule (-4,4%), activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-3,5%) si intretinerea si repararea autovehiculelor (-3%). In schimb, a fost raportata o crestere de 5% la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor, potrivit datelor transmise de Institutul National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei a avansat cu 9,6%, propulsata de serviciile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+43,4%), activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+12,7%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+10,4%), si activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (+7,1%). Activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative au scazut cu 1,4%.

In februarie, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fatǎ de luna precedenta cu 9,3% ca serie bruta si cu 5,6% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate .

Citeste si:

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut fata de luna precedenta cu 3,5% serie bruta si cu 0,1% serie ajustata.

Fata de luna corespunzatoare a anului trecut, afacerile pentru comertul cu autovehicule si motociclete s-au diminuat cu 2% serie bruta si cu 2,5% serie ajustata, in timp ce afacerile pentru serviciile de piata prestate populatiei s-au apreciat cu 10,1% serie bruta si 8,3% serie ajustata.