Volumul afacerilor din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele 11 luni din 2013 cu 1,2% ca serie bruta si 1,7% ca serie ajustata fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totusi, afacerile pentru serviciile de piata prestate populatiei au scazut cu 3,8%, respectiv cu 4%, informeaza Mediafax.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 1,2%, datorita cresterilor inregistrate la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (10,9%). Scǎderi s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-9,3%), intretinerea si repararea autovehiculelor (-9,2%) si de la comertul cu autovehicule (-3,3%)", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, dinamica negativa a fost influentata de reducerea afacerilor la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-20,1%), activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-11,4%) si activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-6,2%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (6,7%) si la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (0,5%).

In noiembrie, afacerile pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor au consemnat un avans de 4,2% fata de aceeasi luna din 2012 ca serie bruta si de 2,3% ca serie ajustata. S-au inregistrat cresteri la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (10,2%) si la comertul cu autovehicule (4,4%), iar scaderi au fost consemnate in activitǎtile de intretinere si repararea autovehiculelor (-13,1%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente si intretinerea si repararea motocicletelor (-2,5%).

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 4,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,3%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scǎzut atat ca serie bruta cu 10,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,2%.

Citeste si:
Permisul categoria B, valabil si pentru motociclete usoare
Proiect: Permisul categoria...

Comparativ cu octombrie 2013, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au scazut cu 2,6% ca serie bruta si cu 1,8% ca serie ajustata, iar afacerile pentru serviciile de piata prestate populatiei s-au redus cu 11,2% serie bruta si 6,9% serie ajustata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si