Intretinerea si repararea autovehiculelor a consemnat o crestere de 6,7%, in timp ce scaderi s-au inregistrat la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule, cu 1,8%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile din comertul auto si moto au avut o crestere tot de 8,3%.

Serviciile de piata prestate populatiei au avut o cifra de afaceri cu 6,1% mai mare fata de primele opt luni ale anului trecut, ca serie bruta (+5,9% ca serie ajustata), provenita de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+14,7%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+13,6%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+7,7%) si activitatile hotelurilor si restaurantelor (+3,2%). Scaderi au inregistrat activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (-1,9%).

Citeste si:

In august, afacerile din vanzarile de autovehicule, motociclete, intretinerea si repararea acestora au scazut cu 8,3% fata de iulie, pe fondul reducerilor inregistrate in activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-14,7%) si la comertul cu autovehicule (-12,5%). Pe de alta parte, au consemnat cresteri comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+4,2%), precum si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+0,2%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o crestere cu 3,3%, ca urmare a avansului in activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+8,3%) si in activitatile hotelurilor si restaurantelor (+2,6%). Activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor au avut o scadere cu 9,5%, serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare cu 4,2%, iar activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor cu 1,5%.