In acelasi timp, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut in aprilie, fata de luna precedenta, ca serie bruta cu 0,1% si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,9%, informeaza Mediafax.

Ca serie bruta, comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 17,6%, vanzarile de piese si accesorii pentru autovehicule au urcat cu 7,5% si la comertul cu autovehicule s-a majorat cu 3%. In acelasi timp, activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor au scazut cu 4%.

In serie ajustata, comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, s-a redus cu 1,6%. Serviciile de piata prestate populatiei au consemnat un recul de 0,1% ca serie bruta, pe fondul scaderilor inregistrate la activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (-9,3%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-2,9%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-2%). In schimb, au inregistrat cresteri activitatile hotelurilor si restaurantelor cu 0,8% si cele ale agentiilor turistice si tur-operatorilor cu 0,2%.

Citeste si:

Ca serie ajustata, serviciile de piata au avut un avans de 1,9% in aprilie fata de luna precedenta. Afacerile pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-au redus in primele patru luni cu 0,8% ca serie bruta, pe fondul scaderilor din din intretinerea si repararea autovehiculelor (-4,3%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-0,9%).

Pe de alta parte, comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor s-a apreciat cu 1,6%, iar comertul cu autovehicule cu 0,3%. Afacerile s-a diminuat si ca serie ajustata, cu 1,3% in perioada ianuarie-aprilie comparativ cu acelasi interval al anului trecut.