Afacerile din comertul cu ridicata, cu exceptia celui cu auto-moto, au crescut in primele 11 luni cu 3,4% in termeni nominali, ca serie bruta, iar afacerile din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor s-au majorat cu 7,8%, potrivit datelor INS.

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), a crescut cu 3,4%, serie bruta, datorita avansului comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+15,7%), comertului cu ridicata nespecializat (+12,4%), comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+12%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si al tutun (+5,8%) si comertului cu ridicata specializat al altor produse (+0,6%) , conform Mediafax.

Scaderi au inregistrat comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (-6,6%), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-1,8%) si comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (-1,2%).
Ca serie ajustata, afacerile au fost mai mari cu 3,3%.

Afacerile din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, au avansat pe ansamblu cu 7,8%, datorita cresterilor inregistrate la activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+24,7%), transporturi (+10,6%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+5,1%), comunicatii (+4,8%) si la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+3,1%).Pe serie ajustata sezonier, cifra de afaceri s-a majorat cu 7,7%.

In noiembrie, afacerile din comertul cu ridicata s-au redus pe ansamblu cu 5,5%, ca serie bruta, fata de luna precedenta, ca urmare a scaderii comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (-29%), comertului cu ridicata specializat al altor produse (-12,1%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (-4,6%) si a activitatilor de intermediere in comertul cu ridicata (-1,7%).

Cresteri au inregistrat comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+14,9%), comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+5,3%), comertul cu ridicata nespecializat (+3,2%) si comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+0,6%).Comparativ cu noiembrie 2014, cifra de afaceri a crescut cu 6,8% ca serie bruta si cu 6,5% ca serie ajustata.

Afacerile din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, s-au majorat in noiembrie cu 0,7%, serie bruta, fata de octombrie, ca urmare a cresterilor inregistrate la activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+15,8%) si la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+2,1%). Scaderi au inregistrat activitǎtile de transport (-4%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (-0,9%) si activitatile de comunicatii (-0,1%).

Fata de aceeasi luna a anului precedent, afacerile din serviciile pentru firme au fost mai mari cu 8,1% pe serie burta si cu 7,7% pe serie ajustata.

Sursa foto: Cherries / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri