El a aratat, in sedinta de miercuri a Guvernului, ca a fost informat ca sectorul agricol este afectat de seceta din ultima perioada si a cerut ministrului de resort solutii de sprijinire a agricultorilor.

Premierul a cerut ca solutiile sa fie definitivate pana la sfarsitul acestei saptamani.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Daniel Botanoiu a declarat, marti, dupa o intalnire cu reprezentantii producatorilor de cereale si de paine, ca productia de grau din acest an va scadea cu 20% fata de anul trecut, ca urmare a vremii nefavorabile.

"A fost o reducere cantitativa fata de aceeasi perioada a anului trecut, avand in vedere seceta inregistrata anul trecut. Conditiile meteo care au fortat in ultima perioada aceste culturi au facut sa fie undeva in jur de 20% diminuare ca randament la unitatea de suprafata", a afirmat Botanoiu intr-o intalnire cu presa, referindu-se la zapezile din prima parte a anului si la seceta din ultima vreme.

El a afirmat ca si productia de orz de toamna este mai mica in acest an, cu 17%. Potrivit lui Popescu, efectele scumpirii graului s-ar putea regasi in pretul painii in maximum o luna.