Premierul Victor Ponta a cerut ministrului Agriculturii ca, impreuna cu ministrul Finantelor si cel al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, sa ii prezinte solutii de sprijinire a agricultorilor in perioada de seceta, scrie Mediafax.
El a aratat, in sedinta de miercuri a Guvernului, ca a fost informat ca sectorul agricol este afectat de seceta din ultima perioada si a cerut ministrului de resort solutii de sprijinire a agricultorilor.

Premierul a cerut ca solutiile sa fie definitivate pana la sfarsitul acestei saptamani.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Daniel Botanoiu a declarat, marti, dupa o intalnire cu reprezentantii producatorilor de cereale si de paine, ca productia de grau din acest an va scadea cu 20% fata de anul trecut, ca urmare a vremii nefavorabile.

"A fost o reducere cantitativa fata de aceeasi perioada a anului trecut, avand in vedere seceta inregistrata anul trecut. Conditiile meteo care au fortat in ultima perioada aceste culturi au facut sa fie undeva in jur de 20% diminuare ca randament la unitatea de suprafata", a afirmat Botanoiu intr-o intalnire cu presa, referindu-se la zapezile din prima parte a anului si la seceta din ultima vreme.

El a afirmat ca si productia de orz de toamna este mai mica in acest an, cu 17%. Potrivit lui Popescu, efectele scumpirii graului s-ar putea regasi in pretul painii in maximum o luna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri