Peste 95.000 hectare de culturi agricole din judetul Vaslui sunt declarate calamitate din cauza secetei excesive din acest an, cea mai afectata cultura fiind cea de rapita, unde cele 10.000 de hectare cultivate au fost compromise in totalitate.
Potrivit raportarilor facute de catre fermierii vasluieni, o treime din suprafata agricola a judetului Vaslui este compromisa din cauza lipsei de precipitatii din cursul acestui an pe perioade indelungate de timp.

Astfel, din cele 285.000 hectare culturi, 95.511 sunt afectate de seceta intre 30 la suta si 100 la suta, cele mai mari pagube fiind la cultura de rapita, in conditiile in care nu s-a recoltat nimic de pe cele 10.171 hectare cultivate. Pagube insemnate sunt si la grau, avand in vedere ca din cele 65.000 hectare cultivate, 46.617 sunt afectate in procent de 30 la suta, transmite Mediafax.

"Tinand cont de situatia deosebita existenta in agricultura, am transmis catre toti primarii din judet sa constituie comisii de constatare la nivelul fiecarei comune pentru a se face o evaluare a pagubelor provocate de seceta la toti cultivatorii, de pe fiecare unitate teritorial-administrativa. Odata ce vom avea aceste rapoarte, le vom putea transmite catre Ministerul Agriculturi, unde, probabil, se va lua o hotarare de acordare a unor despagubiri”, a declarat prefectul judetului Vaslui, Radu Renga.

Din cele 95.511 hectare de culturi raportate ca fiind afectate de seceta, 77.388 hectare sunt asigurate impotriva calamitatilor naturale, ceea ce ar putea ajuta fermierii in obtinerea de despagubiri. Asta in conditiile in care Guvernul va da o hotarare prin care judetul Vaslui sa fie declarat oficial zona calamitata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri