Efectele scandalului politic: multi investitori isi muta banii, iar altii ocolesc Romania cu totul

Scandalul politic a deteriorat imaginea Romaniei pe plan extern si cu toate acestea, statul roman nu a luat inca nicio masura palpabila pentru a corecta prejudiciul facut si pentru a sustine investitiile, a precizat Marian Dusan, presedintele Asociatiei Romanian Business Accelerator (RBA), organizatie care se ocupa cu sustinerea investitorilor romani si straini.

“In urma discutiilor cu actuali si posibili investitori, concluzia RBA este ca guvernantii romani nu arata ca sunt deschisi la colaborare prin oferirea unor conditii prielnice investitiilor. Multi investitori au ales sa isi mute banii pentru a se proteja, iar altii au preferat sa ocoleasca tara noastra cu totul”, spune Marian Dusan, presedintele RBA.

Acesta propune, ca solutie de atragere a investitorilor si pentru cresterea si sustinerea economiei tarii, folosirea unora dintre activele statului, care momentan nu produc si nu aduc beneficii importante economiei.

“Statul ar trebui sa ajute investitorii si implicit economia si bunastarea prin atragerea acestora si oferirea de avantaje, facilitati care sa aduca si sa mentina investitorii in tara noastra pentru perioade mari de timp. Scutirile de impozit, concesionarea pamantului agricol, cesionarea dreptului de folosinta pentru noi autostrazi ar putea rezolva in mare parte problema investitiilor in tara noastra. Cresterea economica poate fi realizata doar prin cresterea privatului. Insa nu e nevoie doar sa privatizam, ci si sa cream si sa dezvoltam noi afaceri, sa exploatam resurse lasate in paragina, sa ajuta investitorii si sa ii lasam sa ne ajute investind in noi fabrici, noi drumuri, noi locuri de munca”, a mentionat Dusan.

El a adaugat ca o modalitate mai rapida si mai potrivita pentru tintirea marilor investitori o reprezinta organizarea de licitatii internationale de amploare.

“In cadrul acestora, companii straine mari, cu un potential financiar mare ar putea participa la licitatii cu business planuri de investitii in Romania. Tara noastra are un potential enorm, insa resursele trebuie bine gestionate si mai ales promovate catre investitori”, a completat presedintele RBA.

Asociatia Romanian Business Accelerator este o initiativa privata, infiintata de catre Marian Dusan, antreprenor, investitor si economist. Misiunea membrilor asociatiei este de a pune laolalta antreprenori, investitori, politicieni, societate civila, cu scopul de a reporni motorul economiei romanesti si de a scoate in evidenta modele de succes din business-ul autohton.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri