Evolutia productiei industriale ca serie bruta a fost influentata de cresterea productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 7,7%. Industria extractiva si industria prelucratoare au scazut cu 1,3%, respectiv cu 0,8%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (3,8%), in industria energetica (3,3%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (1,8%), in timp ce scaderi au fost inregistrate in industria bunurilor intermediare (4,7%) si in industria bunurilor de uz curent (0,7%).

Evolutia productiei industriale ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a fost sustinuta de cresterea productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (7,6%) si de industria prelucratoare (0,1%).

In luna iunie, fata de mai, productia industriala a scazut ca serie bruta cu 5,7%, influentata de scaderea industriei prelucratoare (6%) si a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (7,1%). Industria extractiva a crescut cu 3,6%.

Citeste si:

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de capital (8,3%), industria energetica (6,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (6,5%), industria bunurilor de uz curent (5,2%) si industria bunurilor intermediare (2,7%).
Ca serie ajustata, indicatorul a scazut cu 0,4% fata de luna precedenta.

Fata de iunie 2011 productia industriala a scazut cu 1,4% ca serie bruta, dar ajustata a avansat cu acelasi procent.