Prim-ministrul Victor Ponta a precizat la Antena 3, ca sumele respective au fost convenite pentru rectificarea bugetara care va fi aprobata in sedinta Guvernului.

In privinta arieratelor administratiei locale, premierul Ponta a aratat ca 9 milioane au fost alocate judetului Suceava pentru finalizarea proiectului de alimentare cu gaze, iar 10 milioane sunt alocate judetului Bistrita pentru lucrari la drumurile judetene.

Proiectul de rectificare va asigura plata subventiilor pentru crescatorii de pasari si porci, pana la sfarsitul anului, precum si ajutorul pentru circa 558.000 de cultivatori de terenuri, cu suprafete intre 1 si 10 hectare, afectati de seceta.

Guvenrul va asigura totodata 46 milioane lei pentru plata burselor pentru doctoranzi.

Prim-ministrul Ponta a mai afirmat ca exista resursele pentru majorarea salariilor bugetarilor, restituirea sumelor retinute ilegal pensionarilor precum si pentru asigurarea cofinantarii proiectelor din fonduri europene.

Ponta a precizat totodata ca s-a gasit o solutie si in privinta taxei claw-back aplicata producatorilor de medicamente.

"Am rezolvat problema taxei de claw back si, din fericire, medicamentele pot fi cumparate in continuare pentru spitale", a declarat premierul.