Guvernul a decis, in luna iunie, prin ordonanta de urgenta, sa acorde companiei CFR S.A. un imprumut pentru achitarea datoriilor fata de furnizorii de energie electrica, masura convenita cu Fondul Monetar International, relateaza Mediafax.

Conform actului normativ, CFR a primit un imprumut de aproape 770 milioane lei, cu scadenta la 30 noiembrie 2012, pentru plata obligatiilor restante inregistrate la 31 martie fata de furnizorii de energie electrica. Datoriile vor fi achitate catre EON (9,7 milioane lei), Enel (347 milioane lei), CEZ (167,4 milioane lei), Electrica Muntenia Nord (11,1 milioane lei) si Electrica Furnizare (234,7 milioane lei).

Imprumutul punte are scadenta la sfarsitul lunii noiembrie si urma sa fie rambursat din alte surse.

Masura a fost convenita cu FMI si este cuprinsa in scrisoarea precedenta de intentie transmisa de Guvern, cat si in memorandumul tehnic anexat actualei intelegeri.

Citeste si:

Finantarea a primit aprobarea preliminara a board-ului BERD, iar avizul final va fi discutat in sedinta din 30 octombrie.

Imprumutul de 174 milioane euro va fi garantat de statul roman si va fi distribuit in doua transe, conditionate de anumite masuri de restructurare. Suma reprezinta aproximativ 778 milioane lei, la cursul de referinta anuntat vineri de BNR, de 4,4741 lei pentru un euro.