Oferta totala a bancilor a fost de 1,2 miliarde de lei, de patru ori peste valoarea programata, de 300 milioane lei.
La operatiunea din august, administratorii datoriei publice au respins ofertele bancilor, considerand randamentele cerute prea ridicate.

Obligatiuni cu aceeasi scadenta au fost vandute in luna iulie, cu un randament de 5,98%.

In luna septembrie, Ministerul Finantelor vrea sa imprumute 3,3 miliarde lei din piata interna, de peste doua ori mai mult decat suma atrasa in august.

Luna trecuta, Finantele au reusit sa imprumute doar 1,4 miliarde lei, mult sub suma planificata, de 2,5 miliarde lei. Suma redusa atrasa in august a venit pe fondul cresterii costurilor de finantare ca urmare a tensiunile politice cauzate de suspendarea presedintelui Traian Basescu, precum si din cauza reducerii lichiditatii, rezultat al plafonarii sumelor din operatiunile repo.

Ministerul Finantelor a imprumutat in acest an 42,3 miliarde lei din piata locala. La aceasta suma se mai adauga cele 750 milioane lei atrase la inceputul lunii de pe pietele externe si 2,25 miliarde dolari prin emisiuni de titluri pe piata SUA.

Randamentele au scazut treptat de la inceputul anului pana in aprilie, pe fondul reducerii ratei dobanzii de politica monetara de catre BNR, iar Finantele si-au asigurat in acea perioada un surplus de lichiditate confortabil.

Acest trend s-a oprit insa in luna mai, cand BNR a decis sa intrerupa ciclul de taieri de dobanda din cauza schimbarilor politice din Romania, care s-au suprapus pe intensificarea temerilor investitorilor cu privire la viitorul zonei euro.