CEO OMV Petrom: Urmatorii ani vor fi dificili. Energia ar putea ajuta economia prin investitii masive

Europa si Romania, ca parte a continentului, vor trece printr-o perioada dificila in urmatorii ani, iar sectorul energetic national ar putea contribui la revigorarea economiei daca vor fi facute investitii semnificative, a declarat directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

"Europa va trece printr-o perioada dificila in urmatorii ani, deci si noi, ca parte din Europa, vom avea parte de momente dificile, dar in general o tara nu-si apreciaza momentele numai dupa importul de circumstante economice sau sociale, a declarat Gheorghe la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, potrivit Mediafax.

Economistul-sef al FMI, Olivier Blanchard, a declarat miercuri ca economia mondiala va avea nevoie de cel putin 10 ani pentru a iesi din criza financiara declansata in 2008.

"Depinde foarte mult de capacitatea noastra de a gestiona aceste momente dificile. Eu cred ca exista potential si sectorul energetic are aceasta vocatie de a ajuta la revigorarea economiei romanesti printr-un volum de investitii foarte ridicat", a mai spus Gheorghe.

Oficialul FMI a afirmat ca Germania va trebui sa accepte o inflatie mai ridicata, o intarire a puterii reale de cumparare a populatiei, ca parte a solutiei la problema Europei. Chiar daca atentia este concentrata asupra Europei, Statele Unite au, de asemenea, probleme fiscale pe care trebuie sa le rezolve, a mai spus el.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri