Guvernul anunta o noua rectificare bugetara. Salariile de stat vor creste in decembrie

Guvernul va face o rectificare bugetara in aceasta luna, a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop (foto), el precizand ca prioritare sunt ministerele Muncii, Educatiei si Sanatatii, iar la rectificare vor fi prevazuti si banii pentru reintregirea salariilor bugetarilor.

"In doua saptamani finalizam rectificarea bugetara", a declarat, pentru Mediafax, ministrul Liviu Pop.

El a precizat ca rectificarea bugetara ar urma sa fie aprobata de Guvern in sedinta din 24 octombrie sau cel tarziu in 31 octombrie.

Intrebat care sunt domeniile prioritare la aceasta rectificare bugetara, ministrul a spus ca "exista nevoi" la Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor si la Educatie si Sanatate.

"Nevoi sunt multe, acum se lucreaza in cadrul ministerlor, iar la aceasta ora sunt doar analize preliminare. Sunt necesari bani pentru spitale si pentru indemnizatiile mamelor", spune Pop.

Potrivit acestuia, tot la rectificare vor fi alocati bani pentru reintregirea salariilor bugetarilor incepand cu 1 decembrie. Aceasta ar insemna o crestere de 7,4 la suta de la 1 decembrie pentru salariile reduse cu 25% si de 2,3% pentru salariile reduse cu 15%.

Ultima rectificara bugatara a fost facuta de Guvern in 23 august, iar atunci Cabinetul Ponta a alocat 500 de milioane de lei pentru plata arieratelor catre firme si 100 milioane lei pentru primariile care nu mai au bani de salarii, inca 100 de milioane lei fiind dati pentru plata insotitorilor persoanelor cu dizabilitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri