Guvernul vrea sa infiinteze o companie care sa vanda in strainatate produsele firmelor cu datorii

Guvernul vrea sa infiinteze o firma de intermediere in comertul cu ridicata pe pietele emergente, detinuta de Ministerul Economiei, care sa vanda in strainatate produsele unor companii de stat cu datorii.

Amanarea infiintarii aceste firme va conduce la "intarzierea eficientizarii activitatii intreprinderilor cu capital majoritar sau integral de stat si la marirea valorii arieratelor acestora, cu impact negativ asupra bugetului de stat", se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Economiei.

Firma ar urma sa fie infiintata in cel mult trei zile de la aprobarea ordonantei de urgenta, scrie Mediafax.

Proiectul de act normativ precizeaza ca infiintarea firmei este necesara si ca urmare a aderarii Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului, situatie care permite "deschiderea de noi oportunitati de afaceri pentru comerciantii romani".

Alt motiv este reprezentat de situatia financiara extrem de dificila a unor companii de stat, generata de cuantumul mare al datoriilor.

Rolul acestei firme ar fi identificarea "mecanismelor de eficientizare a activitatilor economice, de functionare a acestora in conditii de profitabilitate, de mentinere a locurilor de munca si de creare a unei atractivitati sporite, societate care sa poata propune metode de marire a competitivitatii produselor in vederea comercializarii acestora atat pe piata interna, cat si pe cele straine, inclusiv
pe noile piete create", se arata in nota de fundamentare a proiectului de ordonanta de urgenta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri