O echipa de experti ai FMI, condusa de seful misiunii Fondului in Romania, Erik de Vrijer, se va afla la Bucuresti in 6-14 noiembrie pentru discutii cu autoritatile romane despre evolutiile economice recente, perspectivele economice, politica fiscala si monetara si reformele structurale, scrie Mediafax.
Echipa FMI va fi insotita de experti de la Comisia Europeana si Banca Mondiala, a declarat reprezentantul FMI pentur Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, intr-un comunicat transmis marti de Fond.

"Pe fondul alegerilor parlamentare care vor avea loc in Romania pe 9 decembrie, cea de-a saptea evaluare a programului convenit prin acordul stand-by cu FMI va fi amanata. Echipa FMI insarcinata sa discute performantele inregistrate in cadrul programului si sa stabileasca impreuna cu autoritatile masurile necesare pentru a incheia evaluarea va sosi la Bucuresti odata cu instalarea unui nou guvern", precizeaza Lybek in comunicat.

Board-ul FMI a aprobat la finele lunii septembrie cea de-a sasea evaluare a acordului preventiv cu Romania, disponibilizand cea de-a saptea transa, in valoare de 430 milioane DST - drepturi speciale de tragere (513 milioane euro), din programul de finantare de 3,5 miliarde euro. Astfel, suma totala pusa la dispozitia Romaniei pana in prezent de la inceputul acordului cu FMI, din martie 2011, este de 3,2 miliarde euro.

Acordul aflat in derulare este unul preventiv, iar autoritatile romane nu au accesat finantarea pana in prezent.

Acordul cu FMI este completat de o intelegere similara cu Comisia Europeana pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro, transele putand fi trase de autoritatile romane doar daca este necesar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri