Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a confirmat ca nu a renuntat la candidatura pentru functia de la Curtea Europeana de Conturi, aratand ca poarta in continuare consultari cu "foarte multi actori" privind votul de saptamana viitoare din plenul Parlamentului European.
"Nu e o decizie pe care o iau singur, ci ma consult cu foarte multi actori, pentru ca eu nu sunt doar o persoana individuala care este nominalizata, ci sunt nominalizarea Romaniei. Sunt si fost comisar european, daca ati vazut audierile, ati vazut ca unii mi-au atras atentia ca s-ar putea din postura de fost comisar european sa ajut Comisia Europeana. Deci este o decizie pe care nu pot sa o iau singur, daca as fi putut sa o iau singur, as fi luat-o mai repede cu siguranta", a declarat Orban, potrivit Mediafax.

Intrebat daca a avut consultari si cu presedintele Traian Basescu, cu conducerea PDL sau liderii grupului PPE, Orban a refuzat sa comenteze.

El a aratat ca avand in vedere faptul ca saptamana viitoare este urmatoarea sesiune plenara a Parlamentului European, mai are cateva zile pentru a lua o decizie finala cu privire la aceasta candidatura.

"Mai am cateva zile si am timp pana inainte de sesiune sa iau o decizie. Voi lua o decizie in urmatoarele zile", a mentionat Orban.
Premierul Victor Ponta a declarat pe 28 septembrie la Bruxelles, dupa intalnirea cu presedintele PE, Martin Schulz, raspunzand unei intrebari, ca decizia finala in cazul candidaturii lui Leonar Orban pentru o functie la Curtea Europeana de Conturi apartine plenului PE.

Intrebat daca ia in calcul alta candidatura dupa respingerea lui Leonard Orban pentru functia de la Curtea Europeana de Conturi de catre Comisia de Buget din PE, Ponta a raspuns ca decizia in cazul acestuia o ia plenul Parlamentului European. "Domnul Orban este un tehnocrat, a fost si in echipa domnului Barroso", a spus Ponta.

Premierul roman a spus ca Orban a fost "o victima inocenta" a unor dispute politice.

Orban a primit aviz negativ, pe 26 septembrie, la Comisia de Control Bugetar din PE pentru postul de la Curtea Europeana de Audit, el primind 14 voturi "impotriva" si 12 voturi "pentru".

Liderul grupului europarlamentarilor PSD, Catalin Ivan sustinea, intr-o conferinta de presa, ca votul popularilor din Comisia de control bugetar din PE, initial favorabil candidaturii lui Leonard Orban, a fost schimbat in urma unui mesaj transmis de Elena Basescu.

"Intre audiere si momentul votului, candidatul iese din sala, iese si staff-ul tehnic si raman cei care voteaza. Am ramas si a aparut doamna Elena Basescu, cu Traian Razvan Ungureanu si Sebastian Bodu. A avut un mesaj, banuiesc ca de la Traian Basescu, pentru ca nu inteleg cum s-a schimbat votul popularilor atunci, ei erau incantati de Leonard Orban", a spus Ivan.

El a mentionat ca ceilalti europarlamentari PDL i-au transmis ca acesta e "ordinul de acasa", ca nu au ce face si ca trebuie sa voteze impotriva candidaturii lui Leonard Orban pentru functia de la Curtea Europeana de Conturi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri